
- پیوند ابرو و مو مانند دیگر جراحیها عوارض خاص خود را دارد که در بیشترمواقع موضوع جدی نیستند خانه پزشک ایرانیان در این مقاله به بررسی عوارض پیوند ابر و مو پرداخت در صورت مشاھده ھر کدام از این عوارض در خود به مدت طولانی حتما به پزشک مراجعه کنید.
تکنولوژیهای جدید زندگی امروزی را برای انسانها راحتتر کردهاند و شکی در این نیست که همه به دنبال راهی آسان برای جایگزین کردن نواقص خود هستند تکنولوژیهای کاشت مو و ابرو از جمله این موارد هستند پیوند ابرو تاثیر زیادی در زیبایی چهره دارد و از جمله اجزای تاثیرگذار صورت است که در بیان حالات چهره نقش مهمی دارد اما گاهی پیوند ابرو میتواند مانند دیگر جراحیهای زیبایی عوارضی به همراه داشته باشد خانه پزشک ایرانیان قصد دارد در این مقاله به بررسی عوارض پیوند ابرو بپردازد.
عوارض معمول کاشت ابرو
خون مردگی و تورم
این عوارض معمولا دو روز بعد از جراحی کاهش خواهند یافت جراح از بیحسی در ناحیه ابرو استفاده میکند زیرا به پایداری فولیکولهای پیوند داده شده کمک خواهد کرد اما از معایب آن تورم بعد از پیوند ابرو است.
اختلال در زاویه مو
به طور کلی رایجترین مشکل مربوط به پیوند ابرو در مورد جهت و زاویه موهای تازه پیوند داده شده به ابرو است و معمولا در ابتدا حالت فر دارند؛ شکل و طرح ابرو با توجه به فولیکول موی کاشته شده مشخص میشود و زمانی که موهای رشد کرده دارای جهتهای یکسانی نباشد ابرو ظاهری ناخوشایند به خود خواهد گرفت بنابراین بسیار مهم است که فولیکولهای ابرو با دقت بسیار و زاویه درست در ابرو کاشته شوند برای رفع تداخلی که در موها به دلیل فر بودن ایجاد میشود موهای بیشتری را درون و کنار موهای مجعد پیوند میزنند تا بر جهت آن تاثیر بگذارد و در جهت درست رشد کند البته جراح تا جایی که امکانپذیر باشد از موهای نرم و صاف برای ابرو استفاده میکند و تقریبا ۸۰ درصد از موهای ابرو در جهت درست رشد خواهند کرد در نتیجه ظاهر ابرو خوشایند خواهد بود.
پایین بودن نرخ زنده ماندن فولیکول ها
از آنجایی که ظاهر و مدل ابرو به تعداد موهایی که از فولیکول میرویند بستگی دارد نرخ زنده ماندن فولیکولهای پیوند داده شده بسیار مهم است اگر نرخ زنده ماندن فولیکولها پایین باشد نتیجه خوشایند نخواهد بود و جراحی موفقیت آمیز نبوده است؛ برای این که بیمار از پیوند خود راضی باشد باید فولیکولها با نهایت دقت و بدون آسیب منتقل شوند؛ توصیه ما انتخاب فولیکولهایی با مرز و کنارههای معمول و دقیقا هم اندازه با طول فولیکولهای ناحیه تحت درمان و همراه با بافتی نرم که زیر ریشه آنها قرار دارد، است؛ تنها زمانی نرخ زنده ماندن فولیکولها بالا است که به خوبی و طرز صحیح استخراج شوند.
مشکل تراکم
معمولا بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ تار مو در هر طرف در فاصله بین ۴.۵ تا ۵.۵ سانتیمتر کاشته میشود و این کار باید با دقت و زاویه درست مانند یک دومینو انجام شود جراح باید با دقت فولیکول را در جای خود قرار دهد زیرا کوچکترین اشتباه میتواند بر نتیجه کلی و نهایی تاثیر بسیاری بگذارد
یکی دیگر از عوارض جانبی پیوند ابرو این است که فولیکولها ممکن است رشد نکنند در نتیجه دوباره باید فرآیند پیوند ابرو انجام شود؛ اگر هر کدام از علائم زیر را در خود مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید:
- خونریزی شدید
- تخریب اعصاب
- تورم
- کبودی
- عفونت
- اسکار و جای زخم
برای جلوگیری از بروز این عوارض بهتر است قبل از فرآیند پیوند ابرو در رابطه با سابقه پزشکی خود با پزشک صحبت کنید همچنین او را در جریان تمام داروها و مکملهایی که مصرف میکنید قرار دهید پیوند ابرو برای افرادی که از بیماریهای زیر رنج میبرند مناسب نخواهد بود:
- طاسی
- اختلال کندن موها
- اختلالات خونریزی
- عوارض ناشی از جراحیهای زیبایی
در ادامه خانه پزشک ایرانیان به معرفی عوارض جانبی پیوند ابرو میپردازد:
ریزش مو
وقتی که بیمار پیوند ابروانجام میدهد تصورش این است که مو به سرعت رشد کرده و پرپشت خواهد شد اما حقیقت چیز دیگری است بیشتر افراد با ریزش مو مواجه خواهند شد به این مرحله ریزش مو میگویند و یک مرحله کاملا عادی و معمولا در فرآیند پیوند ابرو محسوب میشود زیرا ریشه دچار آسیب نمیشود و تنها ساقه مو میشکند و میریزد در نتیجه دوباره مو رشد خواهد کرد ریزش موی کاشته شده معمولا در هفتههای دوم تا سوم بعد از پیوند رخ میدهد و رشد موهای تازه ۳ تا ۴ ماه بعد آغاز خواهند شد.
خونریزی
از هر روشی که برای پیوند مو و ابرو و استخراج فولیکولهای آن استفاده کنید ریسک ایجاد خونریزی وجود دارد در حالی که برخی از جراحان این اطمینان را به بیمار خود میدهند که خونریزی کمی را تجربه خواهند کرد باز هم در مواردی خونریزیهای مشاهده میشود اما تحت کنترل هستند و با فشار دادن پانسمان یا گاز استریل بر روی ناحیه مورد نظر میتوان آن را متوقف کرد بنابراین بیمار باید در صورت استفاده از داروهای رقیق کننده خون پزشک خود را در جریان قرار دهد و اگر از مشکلات مربوط به خونریزی رنج میبرد قبل از جراحی پزشک را باخبر سازد.
عفونت
اگر جراح و پزشک با تجربهای را انتخاب کردید میتوانید مطمئن باشید که هیچ گونه عفونتی شما را تهدید نخواهد کرد اما گاهی در صورت استفاده از بهترین امکانات باز هم احتمال عفونت وجود دارد که میتوان با مصرف آنتی بیوتیک آن را درمان کرد.
درد
ترمیم مو با روشهای FUE یا FUT جراحی محسوب میشود و قطعا بیمار درد احساس خواهد کرد به ویژه در روش FUT؛ با وجود این که پزشک در بیشتر موارد از آرام بخش و بیحسی استفاده میکند باز هم بیمار بعد از جراحی احساس درد خواهد داشت در نتیجه پزشک داروهای مسکن تجویز خواهد کرد؛ در برخی از موارد نیاز است که بخیه زده شود به ویژه اگر از روش FUT استفاده کنند پس تجویز مسکن ضروری خواهد بود.
خارش
خارش یکی از معمول ترین عوارض جانبی بعد از پیوند مو و ابرو است که بیشتر افراد آن را تجربه خواهند کرد علت ایجاد خارش ایجاد پوست جدید در ناحیه تحت درمان است برای آرام کردن خارش میتوان از محلولهای خاصی که پزشک تجویز میکند بر روی ناحیهای مو پیوند داده شده است اسپری کنید همچنین میتوانید با شامپوی ملایمی آن ناحیه را بعد از هفته اول بشویید؛ خارش هم مانند دیگر عوارض بعد از چند روز از بین خواهد رفت.
تورم
یکی دیگر از عوارض رایج پیوند مو و ابرو که در بیشتر افراد مشاهده میشود تورم است، با این وجود تورم در افراد مختلف متفاوت است به عنوان مثال در برخی تورم در ناحیه پیشانی ایجاد میشود و در عدهای دیگر در اطراف چشمها قابل مشاهده است؛ تورم مانند دیگر عوارض جانبی بعد از چند روز از بین خواهد رفت با این وجود اگر بعد از چند روز رفع نشد باید به پزشک مراجعه کنید.
بی حسی
بی حسی معمولا به دلیل بریده شدن اعصاب در روش FUT رخ میدهد.
اسکار یا جای زخم
اگر پیوند ابرو به روش FUE انجام شده باشد اسکارهای بسیار کوچکی مشاهده خواهید کرد که بعد از چند هفته از بین خواهند رفت افزون بر این با رویش موها اسکارها پنهان خواهند شد؛ اگر پیوند ابرو با روش FUT انجام شده است اسکارهای خطی ایجاد خواهند شد اما با رویش موها میتوان آنها را به خوبی پنهان کرد پس نیاز به نگرانی نیست.
کیست
کیست زمانی ایجاد میشود که گرافت کاشته شده در پوست نتواند بیرون بیاید هرچند ایجاد کیستها به صورت خوشهای و چند کیست کوچک کنار هم، به ندرت اتفاق میافتد؛ به طور کلی این کیستها بعد از چند هفته از بین خواهند رفت اما اگر رفع نشود ممکن است نیاز باشد که به پزشک مراجعه کنید.
دلیل بروز عوارض کاشت ابرو
کاشت ابرو یک روش بسیار ایمن و تاثیرگذار برای داشتن ابروهای پرپشت و خوش حالت است. در این روش، فولیکول مو در قسمت ابروها پیوند شده و از آن پس، شبیه به موی طبیعی رشد می کند. در نتیجه اگر متخصص به درستی عمل کرده باشد، ابرویی طبیعی و زیبا خواهید داشت. اما شاید شما با افرادی برخورد داشته اید که دچار عوارض پیوند ابرو شده و همین مسئله، شما را برای این کار مردد کرده است. لازم است بدانید که این عوارض به چند دلیل رخ می دهند:
۱- بارها توصیه کرده ایم که پیوند ابرو باید تحت نظر متخصص حرفه ای انجام شود. اگر دکتر، تجربه کافی در این زمینه نداشته باشد، ممکن است در زمان استخراج گرافت، به فولیکول آسیب وارد کند در نتیجه از یک سو بانک مو ضعیف شده و از سویی دیگر کم مویی ابرو رفع نخواهد شد.
۲- اگر تجهیزات و محیط استریل نباشند، خطر عفونت بعد از پیوند طبیعی ابرو وجود دارد.
۳- عامل دیگری که منجر به عفونت پوستی می شود، بی توجهی نسبت به مراقبت های بعد از پیوند ابرو است که در ادامه مقاله به چند مورد اشاره خواهیم کرد.
۴- همچنین لازم است مراقبت های قبل از کاشت ابرو را نیز جدی بگیرید. برای مثال افرادی که دخانیات مصرف می کنند، ممکن است تا حدودی با شکست پیوند مواجه شوند چون فولیکول اکسیژن کافی دریافت نمی کند.
مراقبت های قبل از کاشت ابرو
۱- استعمال دخانیات و مشروبات الکلی، به مدت یک ماه قبل از پیوند ابرو ممنوع است.
۲- در صورتی که از داروهای رقیق کننده و منعقد کننده خون استفاده می کنید، دو هفته قبل از ایمپلنت ابرو، این داروها را کنار بگذارید.
۳- شب قبل، حمام کنید تا آلودگی های پوستی برطرف شده و خطر عفونت کاهش یابد.
۴- در صورتی که حساسیت دارویی داشته و یا سابقه حساسیت به ماده بی حسی دارید، به متخصص اطلاع دهید.
مراقبت های بعد از کاشت ابرو
۱- همچنان باید تا یک ماه، دخانیات و مشروبات الکلی را کنار بگذارید.
۲- داروهایی که پزشک تجویز کرده است را به طور کامل مصرف کنید.
۳- خاراندن و ماساژ دادن ابروها باعث از بین رفتن فولیکول می شود در نتیجه موقع خوابیدن نیز احتیاط کنید.
۴- حتما به مقدار کافی آب بنوشید چرا که فولیکول ها در اثر کم آبی بدن از بین می روند.
۵- به هیچ عنوان با آب گرم صورت را نشسته و حوله را به پوست نکشید.
۶- تا زمانی که پزشک اجازه نداده است، آرایش ابرو انجام ندهید.
نکته پایانی
تمامی مواردی که گفته شد بستگی به انتخاب پزشک و تیم مناسب برای کاشت و پیوند ابرو دارد. حتما در انتخاب مجموعه ی مناسب برای پیوند ابروی خود دقت کنید تا عوارض گفته شده به حداقل میزان و حتی صفر برسد و شاهد چنین عوارضی نباشید.