
- ریش از جمله زیبایی ھای صورت مردان محسوب می شود اما برخی از افراد به دلیل مشکلات مختلفی از داشتن ریش یک دست و کامل محروم ھستند به ھمین دلیل تصمیم به پیوند ریش می گیرند برای این که پیوند انجام شده با موفقیت ھمراه باشد باید به مراقبت ھای قبل و بعد از آن توجه کرد که در این مقاله خانه پزشک ایرانیان به معرفی آن ھا پرداخت.
فرایند پیوند ریش دقیقا مشابه پیوند مو است تنها تفاوت پیوند ریش و مو در این است که در پیوند مو، از سر مو را برداشته و به دیگر نقاط آن پیوند میزنند در حالی که در پیوند ریش مو را از سر برداشته و به صورت پیوند میدهند در نتیجه مراقبتهای قبل و بعد از هر دو پیوند مشابه هم خواهد بود در ادامه توصیههایی برای افرادی که تمایل به انجام پیوند ریش دارند توسط خانه پزشک ایرانیان ارائه خواهد شد؛ با توجه به این مراقبتها دوران ریکاوری کوتاهتر میشود و نتیجه مطلوب خود را دریافت میکنید.
مراقبت های قبل از پیوند ریش
قبل از پیوند ریش باید در این باره مشورت کنید و از شرایط آن به خوبی آگاهی کسب کنید تا مطمئن شوید که آیا میتوانید مراحل آن را تحمل کنید یا نه؛ زمانی که پزشک موافقت خود را اعلام کرد آنگاه باید خود را برای جراحی آماده کنید پس ۱۰ روز قبل از جراحی آسپرین یا هر دارویی که شامل آسپرین است را متوقف کنید همچنین باید از مصرف داروهای ضد التهابی و حاوی الکل ۳ روز قبل از جراحی بپرهیزید برای بهبودی سریعتر توصیه میکنیم که یک هفته قبل از جراحی روزانه ویتامین C مصرف کنید.
بعد از پیوند ریش
صورت:
ناحیه پیوند زده شده را میتوانید به آرامی بشویید اما باید از عدم خونریزی آن مطمئن باشید.
سر:
در ناحیهای که مو از آن برداشته شده است زخم، خارش و بیحسی احساس خواهد شد.
روز ۲- ۳
صورت:
کمی قرمزی قابل مشاهده است و کمی تورم در حوالی ناحیه پیوند ریش ظاهر خواهد شد.
سر:
مشکلات بعد از جراحی که در این قسمت وجود داشت از بین خواهند رفت اما بیحسی ممکن است که هنوز هم احساس شود.
روز ۴ تا ۶
صورت:
تورم شروع به کاهش خواهد کرد و ناحیه کاشت ریش به سرعت شروع به بهتر شدن خواهد کرد.
سر:
پوست انداختن بخشی که مو از آن منتقل شده است آغاز میشود و پوستهای باقی مانده با شستن موها و ماساژ دادن حین شامپو زدن جدا خواهند شد همچنین ریختن آب به صورت مستقیم بر روی آنها میتواند کمک کننده باشد.
انتهای هفته اول
صورت:
تورم به صورت کامل کاهش خواهد یافت قرمزی و دیگر عوارض بعد از جراحی کمتر خواهند شد.
سر:
مصرف داروهای تجویز شده برای این قسمت را ادامه دهید تا دوره درمان سریعتر بگذرد.
روز ۱۰
صورت:
گرافتها به خوبی در صورت ثابت شدهاند و به راحتی جدا نخواهند شد و میتوانید به زندگی عادی باز گردید.
سر:
اگر تمام مراقبتهای لازم که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت را به خوبی دنبال کنید تا این زمان ۷۰ درصد از دوره ریکاوری طی شده است.
بایدها و نبایدهای بعد از پیوند ریش
در این بخش هدف ارائه بایدها و نبایدهایی است که بعد از پیوند ریش باید انجام دهید اگرچه دنبال کردن دستورهای پزشک از اهمیت بالایی برخوردار است:
درد:
- به طور کلی فرایند پیوند ریش بدون درد است زیرا از بیحسی موضعی استفاده میشود با این حال بعد از جراحی و از بین رفتن تاثیر بیحسی، درد ملایمی در دو ناحیه سر که مو از آن برداشته شده و صورت که پیوند انجام شده است احساس خواهد شد و تقریبا تا چند روز ادامه خواهد داشت برای تسکین درد میتوانید از داروهای تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید.
- برای مدت ۳ تا ۵ روز بعد از پیوند ریش تورم در صورت مشاهده خواهد شد بیشترین میزان تورم در ناحیهای که ریش پیوند داده شده است به وجود خواهد آمد تورم از جمله عوارض معمول پیوند ریش است پس نگران این مسئله نباشید.
خارش:
خارش از دیگر عوارض جانبی معمول بعد از پیوند ریش است در ناحیه تحت درمان و ناحیهای از سر که مو برداشته شده است خارش ایجاد خواهد شد لطفا در برابر خارش مقاومت از خود نشان دهید و اگر کنترل آن از دست شما خارج است حتما با جراح تماس برقرار کنید تا راهکار مناسبی را به شما پیشنهاد کند.
زاویه خواب:
همانند پیوند مو که از بیمار خواسته میشود به صورت نشسته بخوابد از فردی که پیوند ریش انجام داده است نیز همین درخواست خواهد شد نشسته خوابیدن برای حداقل دو شب میزان تورم را کاهش خواهد داد همچنین خطر خونریزی را به حداقل خواهد رساند از دو تا سه بالش برای ارتفاع دادن به سر استفاده کنید.
شستن صورت:
ممکن است که جراح به شما توصیه کند که تا ۲۴ ساعت بعد از پیوند صورت خود را نشویید به یاد داشته باشید که پیروی از توصیههای پزشک ضروری است با این وجود در روزهای آتی شستن صورت و موها بی خطر خواهد بود شستن صورت نیاز به دستورهای خاصی دارد که جراح به شما آموزش لازم را خواهد داد.
- با دست و دلبازی کامل لوسیون بر روی ناحیه پیوند زده شده بمالید و اجازه دهید که بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بر روی پوست بماند این کار به پوست شل اطراف ناحیه تحت درمان کمک خواهد کرد.
- از شامپویی که جراح تجویز کرده است استفاده کنید می توانید از شامپو مخصوص مو برای ریش هم استفاده کنید مقدار کمی شامپو کف دست خود بریزید و به آرامی و دقت بر روی موهای پیوندی بمالید.
- به آهستگی آن را ماساژ دهید مراقب باشید دست خود را بر روی موها نکشید پوست خشک ایجاد شده را نکنید و بگذارید که به صورت طبیعی خودش جدا شود.
- بعد از شستن ریش آن را خشک کنید.
این فرایند را ۱۰ تا ۱۴ روز ادامه دهید تا پوستها جدا شوند در مقابل وسوسه خود برای جدا کردن پوستهای زائد مقاومت کنید
تراشیدن ریش:
از تراشیدن ریش ناحیه جراحی شده حداقل برای یک ماه خودداری کنید بخشی از سر که مو از آن برداشته شده است را میتوانید بعد از یک هفته بتراشید اما بهتر است که به مدت دو هفته این کار را انجام ندهید
زمان ریکاوری:
فولیکولهای مو پیوند داده شده معمولا بین ۷ تا ۱۰ روز زمان نیاز دارند تا به محل جدید به خوبی متصل شوند در هفتههای سوم و چهارم ریش دچار ریزش میشود و بعد از ۳ ماه دوباره شروع به رشد خواهد کرد آثار رشد دوباره ریش را ۵ تا ۶ ماه بعد از پیوند ریش مشاهده خواهید کرد بهترین نتیجه را تقریبا بعد از یک سال خواهید دید.
فعالیت هایی که بعد از پیوند ریش نباید انجام داد
بعد از پیوند ریش از انجام فعالیت های زیر خودداری کنید مگر این که با پزشک خود در این باره مشورت کرده باشید:
- لمس، مالش و خارش چانه و گونهها
- قرار دادن صورت یا پوست سر در معرض نور مستقیم خورشید
- انجام فعالیتهای فیزیکی جدید و سخت
- استفاده از رقیق کنندههای خون یا داروهای مشابه
- سیگار کشیدن یا استفاده از محصولاتی که حاوی تنباکو است
- استفاده از نوشیدنیهای حاوی الکل
- شنا
- قرار گرفتن در وان آب داغ
- سونا یا اتاق بخار
ناحیه پیوند ریش را مرطوب نگه دارید
نگذارید که ناحیه تحت درمان زیاد خشک یا زیاد خیس باشد میتوانید با قرار دادن کمپرس بر روی این قسمت به مرطوب بودن آن کمک کنید.